Mango w syropie na zimę

3 godz. 0 min.
2 porcje
Mango w syropie na zimę
solstizia, stock.adobe.com
0

W słoikach można zwijać nie tylko sezonowe owoce i warzywa, ale także egzotyczne – choćby dla odmiany. Na przykład takie plastry mango w syropie z pewnością zadowolą cię w zimne szare dni. I tak po prostu i jako część innych potraw.

Składniki

  • Mango - 2 kawałki
  • sok z cytryny - 1 art.
  • woda - 70 ml
  • cukier - 150 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mango w plasterki, przykryj cukrem, wlej sok z cytryny i odstaw na godzinę.

Umieść obrabiany przedmiot na kuchence i wlej wodę.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Pozwól owocom ostygnąć przez około pół godziny i gotuj przez kolejne 10 minut.

W zależności od miękkości Mango powtórz poprzedni krok, jeśli to konieczne.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy