pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z pomidorami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z pomidorami
garry_images, stock.adobe.com
0

Pomidory nadają ukraińskiemu barszczowi przyjemną kwaskowatość. Ponadto jest to świetna alternatywa dla pasty pomidorowej, jeśli wolisz używać świeżych warzyw. W dalszej części przepisu powiem ci, ile i gdzie je dodać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i kapustę i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zmiel wszystkie warzywa. Podsmaż buraki do miękkości.

Podsmaż cebulę osobno z marchewką przez 5 minut. Dodaj pomidory, trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.

Wyślij obie pieczenie do barszczu, dopraw i gotuj przez 7 minut. Na koniec dodaj posiekaną zieloną cebulę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy