dżem śliwkowy w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy w powolnej kuchence
dinostock, stock.adobe.com
0

Jeśli uważasz, że dżem nie jest wystarczająco dobry w powolnej kuchence, na pewno się mylisz. Nie różni się smakiem od gotowanego na kuchence, ale nie musisz stać godzinami nad gorącym palnikiem. Mówię Ci, jak gotować dżem śliwkowy w powolnej kuchence.

Składniki

  • śliwki - 1 kg
  • cukier - 800 g
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i losowo pokrój owoce.

Wyślij do miski wolnowaru z wodą i cukrem.

Doprowadzić do wrzenia z otwartą pokrywką w dowolnym wygodnym ustawieniu.

Zamknij pokrywę i włącz tryb "gaszenia" na godzinę. Mieszaj okresowo.

Wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy