galaretka Agrestowa z pomarańczą przez maszynkę do mięsa

45 min
4 porcje
Galaretka Agrestowa z pomarańczą przez maszynkę do mięsa
New Africa, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na zrobienie galaretki agrestowej z pomarańczą jest użycie maszynki do mięsa. Pozwala uzyskać maksymalny sok z jagód i owoców, co zapewnia bogaty smak i aromat przedmiotu obrabianego. To idealny deser dla miłośników słodko-kwaśnych smaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ pomarańczy, odetnij ogony agrestu i przepuść wszystko przez maszynę do mięsa.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier.

Namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zagotuj agrest, gotuj przez 10 minut i zdejmij z ognia.

Dodaj żelatynę, wymieszaj i zwiń galaretkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy