pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z pomidorami i grzybami

1 godz. 30 min.
2 porcje
Chaczapuri z pomidorami i grzybami
fotofabrika, stock.adobe.com
0

Nie tylko zamknięte chaczapuri można zrobić z dowolnym nadzieniem. To samo dotyczy "łodzi" adżarskich. Na przykład bardzo podoba mi się opcja z soczystymi pomidorami i aromatycznymi grzybami. A potem opowiem o nim więcej!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wszystkie suche składniki i osobno wymieszaj płynne.

Połącz obie masy, zagnieść elastyczne ciasto i pozostawić na godzinę w cieple.

Pokrój grzyby i smaż na złoty kolor. Dodaj pokrojone i obrane pomidory i smaż jeszcze przez kilka minut.

Gdy nadzienie ostygnie, wymieszaj je z jajkiem, posiekanymi ziołami i startym serem.

Podziel ciasto na części, zwiń w warstwy i uformuj łódki.

Włóż nadzienie do każdej łodzi i wyślij na 20-25 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy