pieczenie 14.02.2022

placki na świeżych drożdżach

35 min
5 porcji
Naleśniki na świeżych drożdżach
Rara, stock.adobe.com
0

W ten sposób uzyskuje się najwyższe i najpiękniejsze naleśniki. Musisz trochę poczekać, ponieważ ciasto z pewnością musi stać w ciepłym miejscu. Pamiętaj, aby używać naczyń o odpowiedniej głębokości, w przeciwnym razie ciasto szybko je przepełni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozdrobnij drożdże do ciepłego mleka.

Dodaj cukier, sól, wanilinę, lekko ubite jajka i przesianą mąkę.

Wymieszaj, przykryj ręcznikiem i odłóż na bok na 40 do 60 minut. W tym czasie ciasto powinno się podwoić. Nie musisz mieszać!

Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe porcje ciasta i smaż na średnim ogniu na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy