pieczenie 22.07.2022

chaczapuri na patelni na matsoni

40 min
4 porcje
Chaczapuri na patelni na matsoni
Roman, stock.adobe.com
0

Najpopularniejszą podstawą chaczapuri w Gruzji jest właśnie matsoni. Więc jeśli masz szczęście znaleźć go w domu, radzę natychmiast skorzystać z sytuacji! A potem powiem ci szczegółowo, jak prawidłowo zagnieść takie ciasto!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj suche składniki ciasta.

Trzepaczką ubij matzoni, jajko i masło i połącz wszystko razem.

Zagnieść ciasto, podzielić na części i rozwałkować.

Na każdą tortillę połóż starty ser, zwiń i ponownie rozwałkuj.

Podsmaż chaczapuri z obu stron na złoty kolor na suchej patelni na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy