pieczenie 22.07.2022

ptysie z jagodami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ptysie z jagodami
bellefotos, stock.adobe.com
0

Czego nie gotuje się z jagodami w szczycie sezonu: ciasta, placki, babeczki, pierogi. I oczywiście piękne rumiane ptysie. Te ostatnie są również dobre, ponieważ czasami można zaoszczędzić czas. Wystarczy wziąć gotowe ciasto.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj jagody z cukrem i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj skrobię, mieszaj, aż się rozpuści.

Pokrój ciasto na prostokąty i wykonaj nacięcia na przyszłej górnej stronie.

Rozłóż nadzienie, ściśnij krawędzie ptysiów i piecz je przez 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy