pieczenie 04.07.2023

bezglutenowe babeczki

45 min
4 porcje
Babeczki bezglutenowe
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Jeśli unikasz glutenu lub po prostu starasz się nie używać mąki pszennej, nie jest to wymówka, aby na zawsze rezygnować z deserów z piekarnika. Dzielę się sprawdzonym przepisem na bezglutenowe babeczki na bazie innych rodzajów mąki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W jednej misce wymieszaj suche składniki, a w drugiej jajko z mlekiem i masłem.

Połącz obie masy i zagniataj ciasto.

Dodaj obrane i pokrojone jabłko lub dowolne nadzienie do smaku: orzechy, krople czekolady, jagody.

Rozłóż ciasto na foremkach i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy