pieczenie 10.03.2022

klasyczne amerykańskie punky

30 min
4 porcje
Klasyczne amerykańskie naleśniki
shaiith, stock.adobe.com
0

Tradycyjne naleśniki są przewiewne i miękkie. Wszystko to dzięki spulchniaczowi i specjalnej kolejności wyrabiania ciasta. Nie zapomnij też przesiać mąki. To wzbogaci go w tlen i znacznie poprawi jakość pieczenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko ubij jajka z cukrem i wanilią.

Dodaj śmietanę, mleko i mieszaj, aż się połączą.

Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.

Posmaruj patelnię olejem, podgrzej i wlej trochę ciasta na środek patelni.

Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Powtórz kroki z pozostałym ciastem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy