pieczenie 04.04.2022

Pizza na śmietanie

40 min
4 porcje
Pizza na śmietanie
Eugeniusz Dudziński, stock.adobe.com
0

Najczęściej pizzę gotuje się na kefirze lub nawet na wodzie, ale co z ciekawszymi opcjami? Ciasto na śmietanie jest cienkie, lekkie i jednocześnie bardzo delikatne. Radzę dodać trochę suchych włoskich ziół podczas ugniatania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajko solą w pianę i dodaj śmietanę.

Dodaj jedną trzecią mąki, stopione masło, sodę i zioła. Wymieszaj i dodaj resztę mąki.

Zagnieść ciasto i rozwałkować na cienką warstwę.

Posmaruj sosem pomidorowym i ułóż pokrojoną kiełbasę z pomidorami.

Posyp wszystko startym serem i posiekaną bazylią.

Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy