pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z mięsem mielonym i pomidorami

1 godz. 30 min.
3 porcje
Chaczapuri z mięsem mielonym i pomidorami
polakravis, stock.adobe.com
0

Uwielbiam te chaczapuri nie tylko za smak, ale także za piękną prezentację przy minimalnym wysiłku. I wydawałoby się, że tylko mięso mielone i pomidory! Następnie powiem Ci, jak ugotować to samo piękno, którego nie można odmówić.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz ciepłe mleko, drożdże, sól i cukier i odstaw na 10 minut.

Dodaj wodę, masło i mąkę, zagniataj ciasto i odstaw na kolejne 40 minut.

Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje.

Dodaj mięso mielone i przyprawy i smaż do połowy.

Podziel ciasto na części, rozwałkuj i uformuj łódki.

Włóż do każdego mielonego mięsa, a na wierzchu krążki wiśni i startego suluguni.

Piecz chaczapuri w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy