pieczenie 22.01.2022

Charlotte na mleku

50 min
8 porcji
Charlotte na mleku
Anzhela, stock.adobe.com
0

A na deser mamy dziś pyszną Charlotte. Gotowanie w mleku jest bardzo proste. Wybierz wygodny kształt, uważnie obserwuj proporcje i piecz w nagrzanym piekarniku. Doskonały wynik gwarantowany!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem i solą na puszystą pianę.

Dodaj ciepłe mleko, olej roślinny, wanilinę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

Jabłka obrać, posiekać i pokroić w drobną kostkę.

Wsyp jabłka do ciasta i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

Wyłóż formę papierem do pieczenia, wyłóż ciasto i spłaszcz.

Piecz Charlotte przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Piekarnik musi być rozgrzany.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy