pieczenie 22.01.2022

babeczka bananowo-orzechowa

1 godz. 0 min.
10 porcji
Babeczka bananowo
werification, stock.adobe.com
0

Sekret pysznego ciasta polega na tym, że ciasto należy szybko zagnieść. Jeśli zwlekasz na tym etapie, ciasto okaże się "zatkane" i mokre w środku. Przygotuj wszystkie składniki, narzędzia i formę z wyprzedzeniem, Przemyśl proces z wyprzedzeniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Masło wymieszać z cukrem i ubijać mikserem 4-5 minut.

Dodaj po jednym jajku, sól i kontynuuj ubijanie, aż masa będzie gładka.

Obrane banany zmielić w blenderze lub rozgnieść widelcem.

Osusz orzechy na patelni i posiekaj.

Do miski z ciastem wsyp masę bananową, orzechy i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Wszystko dobrze wymieszaj i włóż do wysmarowanej formy.

Piec babeczkę przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdź gotowość drewnianym szpikulcem, przebijając w najgrubszym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy