pieczenie 22.01.2022

Charlotte z pomarańczami

50 min
8 porcji
Charlotte z pomarańczami
san_ta, stock.adobe.com
0

Charlotte to popularne ciasto, które zostało zrobione lub wypróbowane przynajmniej raz. Tym razem zamiast jabłek użyjemy pomarańczy. Ponieważ owoc jest zbyt soczysty, należy go koniecznie wymieszać ze skrobią kukurydzianą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomarańczę ze skórki, folii, podziel na plasterki i pokrój.

Dodaj skrobię kukurydzianą i wymieszaj.

Ubij jajka z cukrem i solą na puszystą pianę.

Dodaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ugniataj masę, aż będzie gładka.

W wysmarowanej tłuszczem formie ułóż połowę ciasta.

Rozłóż równomiernie kawałki pomarańczy i polej pozostałym ciastem na wierzchu.

Piecz Charlotte przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy