pieczenie 22.01.2022

rogaliki czekoladowe z gotowego ciasta

55 min
10 porcji
Rogaliki z czekoladą z gotowego ciasta
kucherav, stock.adobe.com
0

Nie musisz długo bawić się ciastem, aby zrobić przepyszne rogaliki. Teraz wiele sklepów sprzedaje gotowe ciasto francuskie. Możesz wziąć dowolne nadzienie według własnego gustu. Proponuję wypróbować opcję z mleczną czekoladą!

Składniki

dla rogalików:
do smarowania:
do dekoracji:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Rozwałkuj cienką warstwę o prostokątnym kształcie i pokrój w te same Trójkąty.

Połam czekoladę na małe kawałki i połóż na szerokiej krawędzi trójkątnego półfabrykatu.

Delikatnie zwiń i przyklej krawędź.

Posmaruj wierzch jajkiem zmieszanym z mlekiem.

Ustaw rogaliki na 15 minut w ciepłym miejscu, aby trochę pasowały.

Piecz przez 5 minut w temperaturze 220 stopni, następnie zmniejsz do 180 stopni i kontynuuj gotowanie przez 15-20 minut. Dokładny czas zależy od wielkości rogalików i funkcji piekarnika.

Gotowe rogaliki posyp cukrem pudrem i płatkami migdałów.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy