pieczenie 22.01.2022

Charlotte z miodem i jabłkami

55 min
8 porcji
Charlotte z miodem i jabłkami
mariko19962, stock.adobe.com
0

Wyobraź sobie zwiewną Charlotte o mocnym zapachu miodu i jabłek. Z jednego kawałka jesteś przenoszony myślami do lata. Wokół ciebie jest sad jabłkowy, latają motyle i śpiewają ptaki! Nie, to nie jest fantastyczne! Po prostu ciasto okazuje się naprawdę pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka mikserem na wysokich obrotach, aż będą puszyste.

Dodaj miód, esencję waniliową i przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

Jabłka obrać, posiekać i pokroić w cienkie plasterki.

Dodaj zmielony cynamon, skrobię i wymieszaj.

Posmaruj formę masłem i ułóż jabłka.

Napełnij wierzch ciastem i kilkakrotnie obróć formę, aby równomiernie rozprowadzić ją między plasterkami jabłka.

Piecz przez 25-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czas może się różnić w zależności od grubości ciasta i funkcji piekarnika.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy