dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe w grillu powietrznym

30 min
6 porcji
Grill wieprzowy w Airfryer
ismishko, stock.adobe.com
0

Za pomocą grilla powietrznego możesz przygotować wiele ciekawych potraw: piec mięso, ryby lub warzywa, suszyć owoce i jagody, gotować owsiankę. Dziś proponuję gotować szaszłyki wieprzowe w grillu powietrznym. Jeśli brakuje Ci mgiełki, dodaj odpowiedni aromat.

Składniki

  • wieprzowina - 1,5 kg
  • cebula - 2 kawałki
  • Olej roślinny - 3 art.
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • liść laurowy (mielony) – 0,5 łyżeczka
  • cukier - 0,5 łyżeczka
  • sól - 1,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę w drobną kostkę i włóż do miski.

Dodaj posiekaną cebulę, olej, sól, cukier i przyprawy. Mieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.

Umieść mięso na specjalnych szaszłykach i umieść na wysmarowanym tłuszczem ruszcie. Gotuj na średnim dmuchaniu przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. W tym procesie obróć szaszłyki dwa lub trzy razy szczypcami do gotowania.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy