dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe z warzywami na patelni

50 min
4 porcje
Żeberka wieprzowe z warzywami na patelni
vitalily_73, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze pieczone żeberka wieprzowe uzyskuje się z warzywami. Jest więc znacznie bardziej soczysty, bardziej zróżnicowany i nie trzeba osobno gotować przystawki. Wystarczy jedna patelnia – a pełny rodzinny obiad wkrótce będzie gotowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż żeberka na oleju prawie do miękkości, ciągle obracając-około 20 minut.

Odłóż je na bok i na tej samej patelni smaż warzywa pokrojone na średnie kawałki przez 5-7 minut.

Wróć żeberka do warzyw, wlej kilka łyżek wody i dopraw do smaku.

Dusić naczynie przez 10-15 minut pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy