dania główne 25.01.2022

pieczony dorsz z imbirem i skórką

35 min
4 porcje
Pieczony dorsz z imbirem i skórką
lilechka75, stock.adobe.com
0

Imbir to niesamowita uniwersalna przyprawa, która pasuje do prawie wszystkiego. A pieczony dorsz nie był wyjątkiem. I proponuję uczynić go jeszcze bardziej aromatycznym i pikantnym za pomocą skórki z cytryny. Tak proste, ale tak smaczne i spektakularne danie z pewnością nie pozostawi obojętnym wśród miłośników ryb.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dorsza na kawałki, włóż do formy, posyp przyprawami i skrop olejem.

Rozłóż ząbki czosnku i plasterki cytryny wokół i posyp wszystko drobno posiekanym imbirem.

Dodaj gałązkę rozmarynu i posyp dorsza skórką i grzankami.

Piecz rybę przez 25-30 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy