dania główne 03.02.2022

Rolada z indyka z owocami i orzechami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z owocami i orzechami
Svetlana Kolpakova, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz złożone i niezwykłe nadzienia w pieczonych mięsach, wypróbuj ten przepis na roladę z indyka. Tutaj owoce, jagody, orzechy i miód są najlepsze od razu. Bardzo eleganckie i świąteczne danie, które z pewnością podbije wszystkich Twoich gości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj suszone morele, jabłka i orzechy. Dodaj żurawinę z miodem, wymieszaj i dopraw do smaku.

Rozłóż i ubij pierś z indyka. Połóż na nim nadzienie i zwiń rolkę.

Owinąć folią i piec bułkę w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy