pierwsze dania 22.01.2022

Pikantny lagman z wieprzowiną

1 godz. 20 min.
6 porcji
Pikantny lagman z wieprzowiną
leonid_shtandel, stock.adobe.com
0

Chcesz zjeść pyszną zupę? Następnie przeczytaj ten przepis! Oferuję bardzo prosty i smaczny sposób na przygotowanie pikantnego lagmana z wieprzowiną. Dla wygody użyjemy gotowego makaronu. Dostosuj ostrość do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój przygotowaną wieprzowinę, warzywa i zieloną cebulę.

Rozgrzej olej w kotle, dodaj wieprzowinę i smaż przez 8-10 minut.

Dodaj cebulę z marchewką, kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Dodaj paprykę, ziemniaki, zirę i czarne ziarna pieprzu. Smaż przez 8 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy zmieszany ze 100 ml gorącej wody, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Wlej gorącą wodę i kontynuuj gotowanie przez pół godziny.

Sól, wyłącz ogrzewanie i przykryj przez 10 minut.

Gotuj makaron osobno w osolonej wodzie do miękkości.

Ułóż makaron na talerzach, dodaj zupę z mięsem i warzywami. Obficie posyp zieloną cebulą i zmieloną czerwoną papryką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy