pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z fasolą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z fasolą
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Do przygotowania tego barszczu używam suszonej fasoli, więc pamiętaj, aby wcześniej namoczyć ją przez noc. W przeciwnym razie gotuje się zbyt długo, a to zajmie jeszcze więcej czasu. I biały lub czerwony-wybierz według własnego uznania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę z wyprzedzeniem i gotuj do miękkości przez około godzinę.

Gotuj kurczaka osobno, aż będzie ugotowany.

Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu.

Pokrój w paski lub zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i podsmaż wszystko do miękkości.

Dodaj kiszoną kapustę i pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.

Kilka minut przed gotowaniem ziemniaków dodaj gotowaną fasolę i smaż do bulionu. Gotuj przez kolejne 7-10 minut i dopraw na samym końcu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy