dania główne 16.08.2022

kasza jęczmienna z grzybami i kukurydzą

1 godz. 0 min.
2 porcje
Owsianka jęczmienna z grzybami i kukurydzą
milenie, stock.adobe.com
0

Wielu niezasłużenie zapomina o owsiance jęczmiennej i to na próżno. To świetna odmiana na tle bardziej znanego ryżu, kaszy gryczanej i płatków owsianych. Proponuję spróbować takiej satysfakcjonującej i zdrowej opcji z grzybami i kukurydzą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i smaż na oleju bezpośrednio w misce multicookera przez 5-7 minut w trybie "smażenia".

Dodaj kukurydzę i umyte kasze, smaż przez kolejne 5-7 minut, mieszając.

Wlej wodę, dopraw do smaku i gotuj owsiankę przez 35 minut w trybie "owsianka".

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy