dania główne 22.01.2022

żeberka zapiekane w keczupie

2 godz. 15 min.
6 porcji
Żeberka zapiekane w keczupie
nadin333, stock.adobe.com
0

Keczup to ulubiona przyprawa dodawana do wielu dań mięsnych. Co więcej, możesz to zrobić nie tylko w gotowym. Spróbuj upiec żeberka z dodatkiem keczupu. Jest zaskakująco smaczny i prosty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żeberka opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.

Odetnij folie, nadmiar tłuszczu i pokrój żebra na segmenty.

Połącz wszystkie suche składniki: sól, zmieloną czerwoną paprykę i zmielony liść laurowy.

Dokładnie przetrzyj każdy kawałek powstałą mieszaniną.

Włóż wszystko do miski i odłóż na bok na 1 godzinę.

Żeberka posmarować keczupem, ułożyć na blasze wyłożonej folią, przykryć drugim arkuszem folii i piec przez 45 minut.

Delikatnie zdejmij górny arkusz folii i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 minut. Powinien tworzyć piękną złotą skórkę.

Ułóż żeberka na talerzu i udekoruj świeżą natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy