dania główne 22.01.2022

stek z tuńczyka w sezamie

15 min
1 porcja
Stek z tuńczyka w sezamie
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Przez długi czas bałem się złapać steki z tuńczyka, aby nie zepsuć drogiego przysmaku. Ale okazało się, że wszystko nie jest takie straszne! Dlatego jeśli nadal patrzysz na tuńczyka w sklepach rybnych-Złap przepis, który okaże się nawet dla początkujących!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kawałek tuńczyka i osusz go papierowymi serwetkami.

Wymieszaj sól z sezamem i możesz dodać trochę przypraw do smaku-ale bez fanatyzmu.

Obtocz stek w powstałej panierce.

Rozgrzej patelnię i lekko posmaruj ją olejem roślinnym.

Podsmaż tuńczyka przez 3 minuty z każdej strony, zdejmij z ognia i pokrój w plasterki.

Wolę podawać stek z tuńczyka z limonką i ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy