dania główne 28.06.2022

Zapiekanka kalafiorowa ze śmietaną i ziołami

45 min
4 porcje
Zapiekanka z kalafiora ze śmietaną i ziołami
ryszard filipowicz, stock.adobe.com
0

Aby nadać zapiekance kalafiorowej kremowy posmak i lekką kwaskowatość w tym samym czasie, gotuję ją ze śmietaną. Ponadto radzę dodać trochę ulubionych ziół, takich jak pietruszka lub koperek. I nie zapomnij o przyprawach.

Składniki

  • kalafior - 1 Głowa
  • śmietana - 200 g
  • Zieleń - 1 pęczek
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • czosnek - 3 ząbki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz posiekane zioła, zmiażdżony czosnek, przyprawy i śmietanę.

Rozłóż kalafior na kwiatostany, włóż do formy i napełnij kwaśną śmietaną.

Gotuj w piekarniku przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy