dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy z ziemniakami i marchewką

1 godz. 25 min.
8 porcji
Gulasz wołowy z ziemniakami i marchewką
dusk, stock.adobe.com
0

Talerz przepysznego gulaszu pomoże szybko zregenerować siły i ogrzać się w chłodne dni. Przygotuj wołowinę z ziemniakami i marchewką. Ta opcja zastąpi zarówno pierwszą, jak i drugą. Możesz podawać z piklami lub świeżymi warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wołowinę opłucz, osusz i pokrój w drobną kostkę.

Obierz i pokrój ziemniaki, marchewkę, cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż wołowinę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3-4 minuty.

Dodaj ziemniaki, kminek, liście laurowe i groszek ziela angielskiego w moździerzu. Smaż wszystko razem przez 10 minut.

Połącz ciepłą wodę, koncentrat pomidorowy i mąkę.

Wlej powstałą mieszaninę na patelnię z mięsem i ziemniakami, wymieszaj i przykryj. Gotuj przez 50 minut na małym ogniu.

Sól i zdejmij z ognia. Gotowe danie można posypać ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy