dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe z sosem teriyaki w piekarniku

4 godz. 0 min.
6 porcji
Żeberka wieprzowe z sosem teriyaki w piekarniku
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Delikatną konsystencję i smak żeberek wieprzowych najlepiej podkreślają złożone i wieloaspektowe sosy i marynaty. Na przykład teriyaki, w którym przeplata się słodycz cukru i słony smak sosu sojowego. Świetny wybór!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż żeberka, aż będą lekko złote, przez kilka minut z każdej strony.

Włóż je do rękawa, dodaj sos sojowy i przyprawy i pozostaw do marynowania na 1-2 godziny.

Zrób kilka nakłuć w rękawie i piecz żeberka przez 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Rozetnij rękaw, polej żeberka sosem teriyaki i gotuj przez kolejne 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy