pierwsze dania 22.01.2022

marynata z wieprzowiną i jęczmieniem perłowym

1 godz. 10 min.
6 porcji
Marynata z wieprzowiną i jęczmieniem perłowym
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, jak gotować marynatę? Do tego przepisu nie potrzebujesz doświadczenia. Wszystkie proporcje i kolejność działań są szczegółowo opisane. Zapoznaj się z nimi, przygotuj jedzenie, naczynia i zabierz się do pracy. Bądź pewien — odniesiesz sukces!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypłucz jęczmień i namocz w osobnej wodzie przez 1 godzinę.

Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do garnka.

Dodaj jęczmień, liść laurowy, zimny i gotuj przez 45 minut po ugotowaniu.

Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj ogórki, solankę i moczyć jeszcze przez 1 minutę.

W rondelku z mięsem dodaj smażenie i ziemniaki. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 10 minut. W tym czasie zupa zostanie zaparzona, a smak stanie się jeszcze bardziej harmonijny!

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy