pierwsze dania 14.03.2022

marynata z cukinią

45 min
4 porcje
Marynata z cukinią
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Aby marynata była jeszcze grubsza i smaczniejsza, oprócz zwykłego zestawu możesz dodać do niej kilka innych warzyw. Na przykład w naszym domu bardzo lubimy cukinię. Nie sprawiają, że zupa jest cięższa i bardziej kaloryczna, ale dają przyjemną różnorodność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz jęczmień z wyprzedzeniem i gotuj do miękkości we wrzącym bulionie.

10 minut przed końcem dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i cebulę.

Po 10 minutach dodaj posiekaną cukinię i marynowane ogórki.

Wlej solankę ogórkową, dopraw zupę, zagotuj i gotuj przez kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy