pierwsze dania 23.02.2022

barszcz z żeberkami

2 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z żeberkami
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Barszcz można gotować na dowolnym mięsie do smaku-nigdy nie istniał jeden standard. Na przykład na żeberkach wołowych lub wieprzowych, które dają bardzo aromatyczny i bogaty bulion. Spróbuj przy okazji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij żebra wodą i gotuj przez 2 godziny, usuwając pianę. Odcedź bulion i włóż żeberka z powrotem do garnka.

Dodaj pokrojone ziemniaki, a po 10 minutach posiekaną kapustę.

Obierz pomidory i pokrój wszystkie warzywa.

Podsmaż buraki przez około 5 minut, dodaj cebulę i marchewkę. Po kolejnych 7 minutach dodaj paprykę, pomidory i pomidor.

Po kilku minutach wlej szklankę bulionu i gotuj warzywa przez kolejne 10 minut.

Wyślij smażenie do barszczu, dodaj przyprawy i czosnek. Gotuj wszystko razem przez kilka minut i pozwól barszczowi zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy