pierwsze dania 22.01.2022

bulion wołowy z kości

5 godz. 0 min.
8 porcji
Bulion wołowy z kości
Alp Aksoy, stock.adobe.com
0

Buliony są świetne, ponieważ można je przygotować ze skrawków i resztek mięsa. Nic się nie marnuje, a najlepszym tego przykładem jest bulion wołowy z kości. Okazuje się nieco bardziej mętny, ale jest bardzo przydatny dla stawów i ścięgien.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj cebulę, marchewkę i seler, posiekaj kości i połóż wszystko na blasze do pieczenia. Wyślij go do piekarnika na pół godziny w temperaturze 230 stopni.

Przenieś kości i warzywa do garnka i przykryj wodą, aby przykryła je około 4 cm.

Połącz pory, pietruszkę, tymianek i liście laurowe, aby później wygodnie je zdobyć. Wyślij na patelnię.

Sól, zagotuj bulion i usuń pianę. Dodaj paprykę i gotuj przez 4 godziny na małym ogniu, dodając wodę.

Na samym końcu odcedź bulion przez gazę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy