pierwsze dania 22.01.2022

solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą

40 min
6 porcji
Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą
0

Co może być smaczniejszego niż solanka z różnymi rodzajami kiełbasy? W jednym talerzu zebrane są wszystkie najbardziej apetyczne produkty. Gęsta zupa może od razu zastąpić pierwszą i drugą. Opowiadam bardzo prosty przepis. W sumie cały proces zajmie ci nie więcej niż 40 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój oba rodzaje kiełbasy, cebulę, ziemniaki i cytrynę.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Na gorącej patelni z olejem podsmaż cebulę na złoty kolor.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj wędzoną i gotowaną kiełbasę i gotuj przez 10 minut na średnim ogniu.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, 200 ml bulionu, czarne ziarna pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki i usmaż. Przykryj i gotuj przez 10 minut.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj oliwki, oliwki, mielony pieprz i sól. Gotuj przez 5 minut i wyłącz.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Podawaj gotową mieszankę z plasterkami cytryny i natką pietruszki.

Solanka z gotowaną i wędzoną kiełbasą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy