pierwsze dania 05.02.2022

kapuśniak z kiszonej kapusty

2 godz. 10 min.
4 porcje
Kapuśniak z kiszonej kapusty
0

Mówię Ci, jak gotować pyszną i pachnącą kapuśniak z gotowej kiszonej kapusty. Odpowiednie są zarówno domowe, jak i sklepowe – najważniejsze jest to, że ci się podoba. Po prostu nie można oprzeć się tak apetycznemu daniu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wołowinę 2 litrami wody i zagotuj. Dodaj 1 cebulę, 1 marchewkę i korzeń selera i gotuj przez 1,5 godziny.

Kapuśniak z kiszonej kapusty: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wyciśnij kiszoną kapustę, posiekaj i podsmaż łyżką koncentratu pomidorowego na maśle. Dodaj kminek i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut pod przykryciem.

Kapuśniak z kiszonej kapusty: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Drobno posiekaj pozostałą cebulę i marchewkę, usmaż na oleju roślinnym, dodaj kolendrę i inne przyprawy do smaku.

Kapuśniak z kiszonej kapusty: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wyjmij mięso z bulionu i pokrój na kawałki, a bulion odcedź i ponownie zagotuj.

Kapuśniak z kiszonej kapusty: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wyślij mięso i ziemniaki do bulionu i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj smażenie, kapustę, zmiażdżony czosnek, liść laurowy i pieprz.

Kapuśniak z kiszonej kapusty: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gotuj wszystko razem przez kolejne 5-7 minut po ugotowaniu, a następnie pozwól potrawie się zaparzyć.

Kapuśniak z kiszonej kapusty: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy