dania główne 31.01.2022

kotlety wołowe z cebulą i serem w piekarniku

50 min
4 porcje
Kotlety wołowe z cebulą i serem w piekarniku
Alena, stock.adobe.com
0

Przygotowanie takich kotletów jest niezwykle proste. Podczas krojenia nie oddzielaj krążków cebuli, aby ułożyć je na mięsie w tej samej formie. W przeciwnym razie wszystko jest dość proste. Postępuj zgodnie z opisanymi zaleceniami, a otrzymasz pyszne danie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój w talerze o grubości 1,5-2 centymetrów.

Dobrze ubij każdy kawałek z obu stron, posyp solą i chmielu-suneli.

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.

Cebulę obrać i pokroić w grube pierścienie.

Kotlety ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia i posmarować majonezem.

Ułóż krążki cebuli na wierzchu i posyp serem.

Przykryj folią i piecz przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Ostrożnie zdejmij folię i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy