dania główne 22.01.2022

klopsiki z serem, papryką i kukurydzą

50 min
4 porcje
Klopsiki z serem, papryką i kukurydzą
ivanmateev, stock.adobe.com
0

Do mielonego klopsika możesz dodać dowolne warzywa i inne składniki. Po co więc ograniczać się do zwykłej cebuli i marchewki? Oferuję taką oryginalną wersję z kukurydzą, papryką i serem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj paprykę i szalotkę i smaż lekko do miękkości.

Dodaj warzywa, groszek, kukurydzę i starty ser do mielonego mięsa. Dopraw, dodaj jajko i dokładnie wymieszaj.

Uformuj małe klopsiki i podsmaż na oliwie ze wszystkich stron.

Połóż je na blasze do pieczenia i wyślij na 15-20 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni. W razie potrzeby upiecz je w ulubionym sosie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy