dania główne 22.01.2022

makrela z ziemniakami i grzybami w piekarniku

1 godz. 0 min.
2 porcje
Makrela z ziemniakami i grzybami w piekarniku
voloshin311, stock.adobe.com
0

Wydawałoby się, że może być łatwiej niż pieczona makrela z ziemniakami i grzybami? Ale z całą prostotą okazuje się bardzo smaczne i piękne danie, z którego tak trudno odmówić. Sam zapach jest tego wart! W przepisie powiem Ci, jak zrobić wszystko równomiernie i jednocześnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mniejsze ziemniaki, na przykład w paski. Pozostaw małe grzyby w całości, a Duże również pokrój.

Obierz makrelę i nadziewaj tusze posiekanymi ziołami.

Umieść tam kilka plasterków cytryny. Natrzyj rybę przyprawami.

Ułóż makrele w formie na plasterkach cytryny. Wokół ułóż ziemniaki i grzyby.

Skrop wszystko olejem i piecz przez 35 minut w 180 stopniach pod folią, a następnie przez kolejne 10 bez.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy