dania główne 28.01.2022

morszczuk w piekarniku z sezamem i chili

35 min
4 porcje
Morszczuk w piekarniku z sezamem i chili
AGfoto, stock.adobe.com
0

Morszczuk jest bardzo powszechną rybą na naszych szerokościach geograficznych, a gdy nie zostanie ugotowany. Tym razem proponuję wypróbować ten przepis z azjatyckimi nutami – z sezamem, chili i posiekanymi ziołami. Jeśli jest kilka gałązek trawy cytrynowej, dodaj ją również. I ogólnie eksperymentuj z ostrością i przyprawami do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrane tusze morszczuka skropić cytryną i olejem sezamowym. Sól i pieprz.

Drobno posiekaj czosnek, chili i zioła do smaku. Ułóż na wierzchu i posyp rybę sezamem.

Piecz morszczuka w piekarniku przez około 30 minut w 10 stopniach. Najpierw 20 minut pod folią, a następnie 10 bez niej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy