dania główne 27.01.2022

pieczony pstrąg z migdałami i pesto

40 min
2 porcje
Pieczony pstrąg z migdałami i pesto
GrumJum, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowym i ciekawym sposobem na upieczenie pstrąga, gdy znudzą się zwykłe przyprawy, jest ugotowanie go z pesto i migdałami. Natychmiast weź orzechy w postaci płatków lub zmiel je wcześniej. Pesto można zrobić samodzielnie lub użyć gotowego. Tak czy inaczej, to tylko oliwa z oliwek, sok z cytryny, zioła i przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj oczyszczonego pstrąga oliwą z oliwek i posyp pieprzem i kolendrą.

Włóż łyżkę pesto do brzucha ryby i posyp płatkami migdałów na wierzchu.

Piecz pstrąga w piekarniku przez 30-35 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy