dania główne 25.01.2022

dorsz z papryką w piekarniku

35 min
2 porcje
Dorsz z papryką w piekarniku
Lsantilli, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz pieczoną paprykę, proponuję ugotować z nią najdelikatniejszego dorsza. Podawaj je po prostu lub uzupełnij je innym dodatkiem. Na przykład dobrze sprawdzają się tłuczone ziemniaki lub puree kalafiorowe z serem. Radzę wybrać pieprz w różnych odcieniach – dzięki temu danie okazuje się znacznie jaśniejsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj paprykę i połóż na folii.

Posyp kawałkami dorsza, plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu.

Sól, pieprz, zawiń w folię i piecz rybę w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy