dania główne 22.01.2022

pilaw z wieprzowiną i pieczarkami

1 godz. 20 min.
6 porcji
Pilaw z wieprzowiną i pieczarkami
pavel siamionov, stock.adobe.com
0

Czy próbowałeś gotować pilaw z mięsem i pieczarkami? Jeśli nie, radzę szybko naprawić ten błąd. Ulubione danie okazuje się jeszcze smaczniejsze i bardziej soczyste. Przygotowanie takiego pilawu jest bardzo proste. Opisuję cechy procesu w przepisie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój.

Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, posiekaj pieczarki i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i gotuj, aż wilgoć całkowicie odparuje.

Osobno na oleju roślinnym smażyć wieprzowinę na złoty kolor.

Dodaj zirę, czarny pieprz, 1,5 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut na małym ogniu.

Do głębokiego rondla przenieś pieczeń z grzybami, mięsem, solą i umytym ryżem. Wlać pozostałą wodę i dusić przez pół godziny pod pokrywką.

Gotuj gotowe danie pod przykryciem przez 20 minut. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy