dania główne 15.08.2022

owsianka kukurydziana ze śmietaną

25 min
3 porcje
Owsianka kukurydziana ze śmietaną
Gulyaev Studio, stock.adobe.com
0

Oryginalnym i niezwykłym sposobem na zrobienie owsianki kukurydzianej jest zrobienie jej w śmietanie zamiast wody lub mleka. Ze względu na zawartość tłuszczu okazuje się jeszcze delikatniejszy. A jednocześnie zyskuje przyjemną kwaskowatość mleka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Doprowadź śmietanę do wrzenia i dodaj kaszę kukurydzianą, ciągle mieszając.

Gotuj owsiankę na małym ogniu przez 10 minut.

Dodaj cukier i starty ser, gotuj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.

Pozwól owsiance zaparzyć się pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy