dania główne 11.11.2022

okoń morski smażony na patelni

40 min
3 porcje
Okoń morski smażony na patelni
Visionsi, stock.adobe.com
0

Okoń morski to niedroga ryba dostępna dla każdego. Mięso okonia smażonego na patelni jest niezwykle delikatne i miękkie. Danie będzie doskonałym dodatkiem do każdego przystawki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i wypatrosz tusze, obierz łuski, odetnij ogon i płetwy.

Pokrój każdą rybę na małe (około jednej trzeciej ryby) porcje.

Rozwałkuj kawałki w mące, przyprawach rybnych i pieprzu.

Rozgrzej olej roślinny na patelni. Rozłóż okonia. Smaż z każdej strony, aż pojawi się złoty kolor.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy