dania główne 27.01.2022

Karaś z porami w piekarniku

35 min
4 porcje
Karaś z porami w piekarniku
bravissimos, stock.adobe.com
0

Por i cytryna to idealne dodatki do każdej pieczonej ryby. Tym razem proponuję ugotować w ten sposób karasie w piekarniku. Pamiętaj tylko, że im mniejsza ryba, tym szybciej się gotuje, więc zmieniaj czas pieczenia w zależności od specyfiki procesu. W przeciwnym razie wszystko jest bardzo proste i szybkie.

Składniki

  • Karaś - 800 g
  • por - 2 kawałki
  • cytryna - 2 kawałki
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę i wykonaj nacięcia po bokach. Natrzyj Karaś olejem i przyprawami. Włóż do środka kilka plasterków cytryny.

Pokrój pory i pozostałą cytrynę w pierścienie, ułóż na folii.

Posyp Karaś, zawiń i piecz przez około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy