dania główne 26.01.2022

Dorado z ziemniakami i bakłażanem

45 min
2 porcje
Dorado z ziemniakami i bakłażanem
manyakotic, stock.adobe.com
0

Optymalny przepis na nakarmienie całej rodziny lub gości. Jest aromatyczna pieczona ryba i obfity dodatek z ziemniaków i bakłażana. Ponadto Dorado jest tradycyjnie pieczone w całości, więc nie musisz nawet tracić czasu na obieranie filetów lub skomplikowane krojenie na te same porcje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój na średnie kawałki.

Pokrój bakłażana i pomidory mniej więcej w ten sam sposób, włóż wszystko do formy i skrop olejem.

Wykonaj nacięcia na boku obranego Dorado i natrzyj rybę przyprawami.

Połóż na warzywach, posyp ziołami i piecz w piekarniku przez 20 minut pod folią w 180 stopniach.

Zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy