dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe z cebulą na patelni

2 godz. 0 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe z cebulą na patelni
Stanislav Ostranitsa, stock.adobe.com
0

Aby żeberka wieprzowe były soczyste i nie przypalały się podczas smażenia na patelni, polecam ugotować je z cebulą. Mięso jest jeszcze delikatniejsze i bardziej aromatyczne. Być może jest to najłatwiejszy sposób na przygotowanie tak interesującego produktu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka na kawałki, pokrój cebulę w krążki i posiekaj wszystkie warzywa.

Wymieszaj z przyprawami i sosem sojowym.

Pozostaw do marynowania na 1-1, 5 godziny.

Smaż żeberka z cebulą na patelni porcjami w jednym rzędzie przez 15-20 minut, obracając. Odłóż porcje na bok.

Na koniec umieść wszystkie żeberka na patelni i lekko je pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy