Jedna z najzdrowszych zapiekanek, jakie możesz wymyślić! I jak inaczej, gdy jest jednocześnie kurczak, szpinak i kalafior. I oczywiście tradycyjna rumiana skórka serowa. Możesz go upiec osobno lub partiami.
Składniki
- kalafior - 1 Kochan
- szpinak - 100 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- śmietana - 150 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj szpinak z czosnkiem i lekko podsmaż na maśle.
Drobno posiekaj kurczaka i podziel kalafior na małe różyczki.
Włóż wszystko do kokilek i polej śmietaną z przyprawami. Przykryj startym serem.
Gotuj zapiekanki w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach. Jeden duży-trochę dłużej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy