dania główne 22.01.2022

klasyczny przepis na gulasz wołowy

1 godz. 30 min.
6 porcji
Klasyczny przepis na gulasz wołowy
0

Jakie przepisy na gulasz nie zostały wymyślone! A mięso jest używane inaczej, a warzywa są najbardziej niezwykłe i przyprawy, a klasyczny przepis na wołowinę jest niezasłużenie zapomniany. Szybko naprawmy sytuację i ugotujmy pyszny gulasz już dziś!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, dokładnie osusz ręcznikami papierowymi i pokrój.

Klasyczny przepis na gulasz wołowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz cebulę i posiekaj.

Klasyczny przepis na gulasz wołowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i dobrze zrumień ze wszystkich stron.

Klasyczny przepis na gulasz wołowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj posiekaną cebulę i kontynuuj smażenie na średnim ogniu przez 4-5 minut. Posyp równomiernie mąką, wymieszaj i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

Klasyczny przepis na gulasz wołowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj sos pomidorowy, liść laurowy, sól i mieszankę papryki w moździerzu.

Klasyczny przepis na gulasz wołowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Po 5 minutach wlej gorącą wodę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę na małym ogniu.

Klasyczny przepis na gulasz wołowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy