![Łosoś ze szparagami w piekarniku Łosoś ze szparagami w piekarniku](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/3043/7fc509b3216f643f730d287f340f4025.jpg)
Łosoś ze szparagami jest gotowany na całym świecie i nie bez powodu. Naprawdę bardzo dobrze się łączą, a także gotują w tym samym czasie. Proponuję więc natychmiast upiec wszystko, co najlepsze, a następnie szczegółowo opowiem, jak to zrobić.
Składniki
- łosoś - 4 Kawałek
- szparagi - 200 g
- cytryna - 1 rzecz
- koperek - 4 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij twardą część szparagów. Połóż go na pergaminie.
![Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/3043/43b2a44a6f43b52fc10daca5a78a6f4e.jpg)
Połóż kawałki łososia na szparagach lub między nimi.
![Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/3043/7eb43974ee9b3746f96eeaf7642873ba.jpg)
Ułóż kliny cytrynowe na wierzchu i posyp solą i pieprzem.
![Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/3043/e24b84202a09b5cf6f0b57c150608d96.jpg)
Skrop oliwą z oliwek i posyp posiekanym koperkiem.
![Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/3043/6ce5ae53cb87d183ec8a87c0f515b70f.jpg)
Piecz przez 15-20 minut w 180 stopniach.
![Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5 Łosoś ze szparagami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/3043/18978610eb3b6bb4cf176bed89288420.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy